Okei, tänä yönä en sitten nuku..

Posted on

..tai ainakin nukun auttamattoman vähän (alle 6h). Huokaus. Tänään tai siis eilen miten kukin haluaa ajatella anyway oli viimeinen lomapäiväni. Kuten usein loman alussa ajatus ruhtinaalliset 17 päivää lomaa, ei se ajatus ei säily loman loppuun asti. Jos multa kysytään loma tuntui ehkä viikon mittaiselta, kun mittarina on akkujen lataus ja tehtyjen rästihommien määrä. Toisaalta loma tuntuu kestäneen kuukauden, kun miettii kuinka totaalisesti olen ehtinyt unohtaa kaikki koulu jutut. Vähän ennen vuorokauden vaihtumista, hetkeä ennen viimeisen naulan lyömistä joululoman 2016 arkkuun, tulin alakertaan turhautuneena kun en saanut unta. Ajattelin kerrankin tekeväni oikein, etten vain pyörisi sängyssä hereillä, että nousisin sängystä ja lukisin. Kumma juttu maanantaina on ensimmäisellä tunnilla bilsaa ja joku ei ole tehnyt läksyjä, jotka annettiin juuri ennen lomaa. No totuus on, etten tullut lomalla hiukkaakaan viisaammaksi. Kyseinen tehtävä ja koko kirja olisivat voineet olla vaikka hepreaksi, sillä ne todellakin olivat mulle hepreaa, en ymmärtänyt yhtään mistään mitään. Huoh, niin voittaja fiilis. Lopulta blogini veti pidemmän korren, sillä tiedän, että voin tuijottaa kirjaa ja tehtävää koko viikon tai koittaa tehdä jotain järkevämpää.

 

Pari sanaa eilisestä (su), lippukuntani johtajien Whatsapp-ryhmässä eräs johtaja laittoi viestin, että tänään on viimeinen päivä palauttaa toimintakertomukset ja rahankäyttölomakkeet täytettyinä. Minulle yksi niistä pakollisista pahoista, tai toimintakertomus on mullekin semi helppo täyttää, mutta ne raha-asiat. Syvä huokaus. Vaikeuksia erityisesti tuottavat muutama asia: 1. Ryhmäni rahoista puhuttaessa ei todellakaan puhuta mistään taskurahoista. Olen ryhmäni kanssa suunnitellut jo pari vuotta vaellusta Lapissa. Reissuun ei lähdetä tyhjin taskuin, vaan ryhmän pussi tarvitsee olla kunnossa, joten olemme pari vuotta keräneet matkarahoja eri tavoin. Vaelluksen vuoksi ryhmälläni on huomattava summa kasassa. 2. Ylipäätään koen syksyn tilinteon vaikeammaksi, sillä silloin on sekä menoja että tuloja, keväällä kun on vain menoja. 3. Viime kesänä meidän piti reissuun lähteä. Olimme hankkineet jo kaikki tarvittavat (ruuat jne.), mutta vain pari päivää ennen suunniteltua lähtöä, reissu peruuntui. Koska suurin osa elintarvikkeista ei säily ensi kesään jouduimme ryhmän jäsenten kesken jakamaan kaikki ostokset. Ryhmälle jäi vain (joten kuten) säilyvät sapuskat yms. Olinhan tietenkin reippaana tilittänyt kaikki ostokset, joten se tuotti ongelmia lopullisen tilinteon kanssa. Vekslasin rahojen ja numeroiden kanssa ees taas yhteensä viisi tuntia! Monesti ehdin jo tuntea helpotusta: ”Jes, luvut täsmäävät!” Suunnilleen minuuttia myöhemmin totuus paljastui: luvut eivät sittenkään täsmää. Huokaus ja jälleen pyörittelemään summia. Siinä touhussa meinaa järki lähteä. Onneksi lopulta selvisin voittajana, kesän korvilla seuraavan kerran.

 

Koska kirjoitan maaliskuussa lyhyen matikan olisi minun pitänyt loman aikana laskea kasa laskuja. Ensinnäkin mulla ei ole pienintäkään muistikuvaa, että opettaja olisi sanonut tehtävien palautuspäiväksi seuraavan loman jälkeisen tunnin (=maanantain kuis muutenkaan). Kuulin ystävältäni asiasta vasta viime lauantai-illalla, oikein mahtava fiilis. Sinä iltana käytin 1,5 tuntia laskuihin, vaikka olin väsy päivän jäljiltä. Jos fiilikseni saattoi muuttua ”paremmaksi”, se muuttui huomatessani osaavani yhden tehtävän 10-15. Jälleen syvä huokaus. Tiedänpähän ainakin miten käytän maanantain kaksi hyppytuntiani.. Ehkä noista ryhmän raha-asioiden setvimisestä ei saa yo-tasoista tehtävää, mutta harjoitusta sekin.

 

Nyt voisin pikku hiljaa hipsiä takaisin petiin Cissy-kissani kanssa. Joten tämä yökukkujan linja sulkeutuu tältä erää. Toivottavasi sinä, joka luet näitä raapustuksiani, nukut paremmin, eikä sinulla ole nukkumisen kanssa vaikeuksia. Hyvää yötä!

 

 

-Elina


4 thoughts on “Okei, tänä yönä en sitten nuku..

 1. oon alkanut lukee tätä sun blogia. Täytyy vaan sanoa, että kiitos tää antaa mulle jotenkin tosi paljon jaksamista. Täälläkin nukuttiin alle 5h, et siis ole yksin <3

  • Moi,
   Mukava kuulla, että blogini auttaa sinua jaksamaan, julkinen päiväkirja sai jälleen tarkoituksen. 🙂 Nukutko useinkin vain muutamia tunteja?

   Mä nukun useimpina öinä vain 7-5,5h tai jotain siihen suuntaan. Kokonaid keskiarvoa hieman kohottavat viikonloput ja lomat, silloin kun voi tulla nukutuksi 10-11h. Jos mulla jostain on paljon kokemusta niin nukahtamisongelmista, kuten viimeyö jälleen osoitti. Niin kauan kuin jaksan muistaa, on nukahtaminen ollut mulle työn ja tuskan takana. Kaikenlaisia konsteja on tullut vuosien aikana kokeiltua, mm. nukahtamislääkkeistä melatonin, ketipinor ja atarax. 10/2015 lähtien mulla on ollut migreenin estolääkkeenä Noritren 20mg, joka on on ollut tehokkain. Monet lääkkeet ovat auttaneet mua nukahtamaan, mutta ovat vielä aamulla vaikuttaneet niin paljon, että ylösnouseminen on hiponut mahdotonta. Nyt Noritren auttaa mua nukahtamaan, muttei aamulla väsytä. Vaikka papereissa lukeekin ”migreenin estoon”, on mun päähäni jämähtänyt ”helpottamaan nukahtamista”.

   Toivottavasti säkin löytäisit, jonkun konstin, joka toisi avun vaivaasi.

   -Elina

   • joo, tää on kyllä mahtava ? kiitos vielä. Usein nukun sen 9h, ehkä enemmän kahdeksaan taittuu. Nyt on alkanut vaan enemmän ja enemmän tulla nuita yöitä kun unta tulee kalloon keskiyön aikaan vaikka kymmeneltä menisin jo sänkyyn, siinä sitä unta saan 4-6h riippuu vähän kouluaamusta. Ehkä tää vaa on osa tätä kaikkea kokonaisuutta ?? Mutta kiitos vastauksestasi!

    • Suht harvoin pääsen edes vastaamaan, joten liki aina vastaan kyl, jos joku jottain kommentoi 🙂

     Mitä kaikkii sä oot yrittäny, saadakses unenpääst kii? Ooks koskaan kokeillu mitää nukahtamista nopeuttavia lääkkeitä melatoniinia yms.? Jos ja kun nukahtaminen tuottaa vaikeuksia, kannattaa edes kysyä lääkäriltä vinkkejä. Ei sitä koskaan tiiä mikä auttaa. En viitsisi tuputtaa samaakin, että nukahtamisvaikeudet voivat johtua stressistä, monista sairauksista jne. Koska en tunne sua tän enempää, en voi sanoa kuin yleisiä juttuja, joita kuulet kenelt vaa.

     Ihan tällane vinkki jota ainaki ite oon iänkaiken kuunnellu: jos et nukahda n.30min nouse ylös sängyst ja mene muualle vaikka lukemaan. Tai jos et ylös viitsi nousta niin lue sitten sängys (niin kuin minä). Kannattaa ottaa lukemiseksi joku puuduttava kuten koulukirja, ei kannata ottaa mitään jännäriä tms., koska lasket kirjan käsistäsi vasta aamu viideltä, kun saat viimeisenkin sanan luettua ? Nimim. Paljon kokemusta siitäkin

     Stemppii sul! Toivotaan, et löytäisit jonkun avun. 🙂 Ainakin voit muistaa, et täält löytyy toinenkin uneton, emme ole ongelmamme kanssa yksin.

     -Elina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

79 − 69 =